Meru Health - Digiklinikka masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon

Meru Health on Valviran (sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) hyväksymä digiklinikka, joka tarjoaa 8-viikon suomenkielistä mobiiliohjelmaa masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon. Ohjelman tarkoituksena on opettaa käyttäjille taitoja, joita voidaan käyttää psyykkisen hyvinvoinnin parantamiseen.

Ohjelma perustuu tutkitusti tehokkaisiin terapiamuotoihin, jotka ovat kognitiivinen käyttäytymisterapia, mindfulness sekä käyttäytymisen aktivointi.

 
 

Lääkäreiden suosituksia

susan picture.png

Dr Susan Connolly,

 

 

Physician, Palo Alto Medical Foundation, M.D. Harvard Medical School

 

"My experience with the Meru Health program was excellent. I enjoyed the idea of having a different theme each week, with videos and guided practices to support each theme. The therapist who did the videos and guided mindfulness practices was perfect---pleasant voice to listen to, with perfect attitude and tone. I appreciated the availability of the therapist, and also enjoyed the interactions with other people participating in the course at the same time. I have taken Mindfulness-based stress reduction (MBSR) courses in the past, and found Meru to be superior to the in-person classes, in part because I was able to do it at my own pace and at whatever time of day suited me. The daily reminders to do the practices were quite effective and I wound up following through almost 100% of the time--way better than when I've taken MBSR courses. I also really appreciate that I continue to have access to the guided practices now that I've finished the 8-week program. I highly recommend the Meru Health program to everyone--whether dealing with depression and/or anxiety, or simply seeking a more positive and peaceful life experience."

Veko-round.png

Dr Veko Vahamaki,

 

Family Medicine Physician, Medical Director, Palo Alto Medical Foundation

 

"As a doctor I have read about mindfulness, attended lectures on cognitive behavioral therapy, and referred patients to learn more about this form of treatment. It all made a lot of logical sense to me, but it was not until I became a patient that I truly understood the benefit of this powerful form of intervention. Since then, I have learned that  professionals of all types, including primary care doctors, can begin to feel symptoms of burnout and/or depression due the long hours and stressful demands of their profession. Then Meru Health put all of that knowledge onto my smart-device, kept the lesson videos short, and the daily practices often even shorter. I felt the support of my anonymous peer group and therapist which made completing the program surprisingly easy. The program has made tremendous positive effect in my life and I highly recommend it to healthcare professionals and patients suffering from depression and burnout."

Anu-round.png

LT Anu Raevuori,   

Lääketieteellinen johtaja, Meru Health

 

“Tutkimusnäytön mukaan mindfulnessilla on monia edullisia terveysvaikutuksia, jotka alkavat ilmetä jo muutaman viikon harjoittamisen jälkeen. Satunnaistettujen kontrolloitujen tutkimusten meta-analyysiin perustuva näyttö masennus- ja ahdistusosoireiden lievittymisestä mindfulnessin avulla on vahvaa. Meru Health:n kännykkäsovelluksessa toimiva terapia hyödyntää mindfulnessin ja kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä, jotka perustuvat vankkaan tieteelliseen näyttöön. Meru Health-terapia tarjoaa käyttäjäystävällisen masennuksen hoitomenetelmän, jossa hoitoon sitoutuminen on alustavien havaintojen perusteella hyvää (~80%), ja jonka tulokset masennuksen hoidossa ovat lupaavia.


Käyttäjäkokemuksia

“Meru Healthin ohjelma oli minulle käänteentekevä. Ohjelma antoi minulle täysin uuden näkökulman siihen, mikä voi synnyttää masennuksen. Se auttoi minua ymmärtämään, että omat toimintamallit voivat aiheuttaa masennuksen ja sain konkreettisia työkaluja näiden toimintamallien muuttamiseen.“ Emma, 20v

“Meru Healthin ohjelma oli minulle käänteentekevä. Ohjelma antoi minulle täysin uuden näkökulman siihen, mikä voi synnyttää masennuksen. Se auttoi minua ymmärtämään, että omat toimintamallit voivat aiheuttaa masennuksen ja sain konkreettisia työkaluja näiden toimintamallien muuttamiseen.“

Emma, 20v

"Meru Health -ohjelma toi minulle uusia näkökulmia oman masennukseni hoitoon. Aloin enemmän havaitsemaan ajatuksiani ja ymmärtämään niitä, kuin myös kiinnittämään enemmän huomiota kehoon, sen tuntemuksiin ja kuinka ne ovat yhteydessä mieleen. Suosittelen ohjelmaa masennuksesta kärsiville, jotka ovat kiinnostuneita uudesta, innovatiivisesta tavasta hoitaa masennusta." - Oona, 22v

"Meru Health -ohjelma toi minulle uusia näkökulmia oman masennukseni hoitoon. Aloin enemmän havaitsemaan ajatuksiani ja ymmärtämään niitä, kuin myös kiinnittämään enemmän huomiota kehoon, sen tuntemuksiin ja kuinka ne ovat yhteydessä mieleen. Suosittelen ohjelmaa masennuksesta kärsiville, jotka ovat kiinnostuneita uudesta, innovatiivisesta tavasta hoitaa masennusta."

- Oona, 22v

"Meru Health -ohjelma osoittautui minulle todella tärkeäksi työkaluksi ja tueksi niin elämän haastavissa tilanteissa kuin tavallisen arjen jaksamisessakin. Ohjelman avulla pääsin opettelemaan kehon ja mielen tuntemusten ja ajatusten tunnistamista ja tutkiskelua neutraalilla ja uteliaalla otteella. Ohjelma auttoi minua ohjaamaan tietoisuuteni autopilotilta tähän hetkeen ja tunnistamaan negatiivisen ajattelun kehiä, jotka ovat aiheuttaneet masennusta ja ahdistusta. Erityisen tärkeäksi koin, että minulla oli mahdollisuus harjoitella myötätuntoista suhtautumista itseeni ja muihin sekä ohjata tekojani itselleni tärkeistä arvoista käsin. Ohjelma toimii joustavana alustana itsenäiselle harjoittelulle, mutta tarjoaa myös suoran viestiyhteyden terapeuttiin, joka empaattisesti ja rohkaisten ohjaa pulmatilanteissa eteenpäin." Linda, 29

"Meru Health -ohjelma osoittautui minulle todella tärkeäksi työkaluksi ja tueksi niin elämän haastavissa tilanteissa kuin tavallisen arjen jaksamisessakin. Ohjelman avulla pääsin opettelemaan kehon ja mielen tuntemusten ja ajatusten tunnistamista ja tutkiskelua neutraalilla ja uteliaalla otteella. Ohjelma auttoi minua ohjaamaan tietoisuuteni autopilotilta tähän hetkeen ja tunnistamaan negatiivisen ajattelun kehiä, jotka ovat aiheuttaneet masennusta ja ahdistusta. Erityisen tärkeäksi koin, että minulla oli mahdollisuus harjoitella myötätuntoista suhtautumista itseeni ja muihin sekä ohjata tekojani itselleni tärkeistä arvoista käsin. Ohjelma toimii joustavana alustana itsenäiselle harjoittelulle, mutta tarjoaa myös suoran viestiyhteyden terapeuttiin, joka empaattisesti ja rohkaisten ohjaa pulmatilanteissa eteenpäin."

Linda, 29


Ohjelma käytännössä

 

Viikkoteemat

  1. Johdanto mindfulnessiin (eli tietoisuustaitoihin)
  2. Mieliala ja motivaatio
  3. Havainnoiva ja tulkitseva mieli
  4. Huolet ja ajatusansat
  5. Vaikeiden tunteiden kohtaaminen
  6. Itsemyötätunto
  7. Elämän arvot ja omat rajat
  8. Elämän tasapaino ja itsestään huolehtiminen
ohjelma.png
 
 

Harjoitteleminen

Suoritat ohjelmaa omatoimisesti katsomalla viikoittaisia teemavideoita ja suorittamalla harjoituksia säännöllisesti. Harjoitteluun on hyvä varata 20-30 minuuttia 4-7 päivänä viikossa. Ohjelman suorittamista tukee Meru Health -ohjelman terapeutti, joka auttaa ja tukee osallistujia arkipäivisin koko ohjelman ajan. Ohjelman jälkeen kaikki harjoitteet jäävät osallistujien käyttöön. 

 

Esimerkkiharjoitus:

 
 

Hoitotulokset

 
Screenshot 2017-10-19 23.51.51.png
 

Meru Healthin Hoitopolku

Vaihe 1

 
soveltuvuuskysely.png
 

Vaihe 2

Meru Healthin terapeutti on sinuun yhteydessä

 
 

Vaihe 3

Osallistujat suorittavat 8-viikon Meru Health -ohjelman. Meru Health -ohjelman terapeutti ja anonyymi vertaistukiryhmä ovat osallistujien tukena päivittäin. Anonyymi vertaistukiryhmä koostuu muista ohjelman käyttäjistä.

 
suomikokemus.png
 

Hoitohenkilökunta Suomessa

 
Anu Raevuori,  Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri (MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction)

Anu Raevuori, 

Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri (MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction)

Outi Hilgert,  Meru Health -ohjelman terapeutti, lääkäri & mindfulness-ohjaaja (MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction & MBCT, Mindfulness-Based Cognitive Therapy)

Outi Hilgert, 

Meru Health -ohjelman terapeutti, lääkäri & mindfulness-ohjaaja (MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction & MBCT, Mindfulness-Based Cognitive Therapy)

Tiia Helteenvuori,  Meru Health -ohjelman terapeutti, psykologi, psykoterapeutti & mindfulness-ohjaaja (MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction)

Tiia Helteenvuori, 

Meru Health -ohjelman terapeutti, psykologi, psykoterapeutti & mindfulness-ohjaaja (MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction)

 

Yhteistyökumppanit

 
PaloAltoMedFound_logo.jpg
komppi.png
heltti_logo2.png