Meru Health - Digiklinikka työuupumuksen sekä masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon

Meru Health on Valviran (sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) hyväksymä digiklinikka, joka tarjoaa 8-viikon suomenkielistä mobiiliohjelmaa työuupumuksen sekä masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon. Ohjelman tarkoituksena on opettaa osallistujille konkreettisia taitoja, jotka auttavat havainnoimaan ja muuttamaan työuupumusta masennusta ja ahdistusta aiheuttavien ajattelu- & käyttäytymismalleja.

Ohjelma perustuu tutkitusti tehokkaisiin terapiamuotoihin, jotka ovat kognitiivinen käyttäytymisterapia, mindfulness sekä käyttäytymisen aktivointi.

 
 

Yhteistyökumppanit

 
PaloAltoMedFound_logo.jpg
komppi.png
heltti_logo2.png
 
 
finla.png
Atria_logo.svg.png
 

Meru Health mediassa

 
 

Lääkäreiden suosituksia

susan picture.png

Dr Susan Connolly,

 

 

Physician, Palo Alto Medical Foundation, M.D. Harvard Medical School

 

"Kokemukseni Meru Healthin kanssa oli loistava. Pidin erityisesti ohjelman rakenteesta, siitä että jokaisella viikolla oli oma teemansa ja näiden teemojen tukena videoita ja ohjattuja harjoituksia. Videoiden terapeutti ja mindfulness harjoitusten ohjaaja oli täydellinen --- hänen äänensä oli hyvin miellyttävä, loistava sävy ja asenne. Arvostin suuresti terapeutin saatavuutta, ja pidin myös interaktiosta muiden osallistujien kanssa. Olen aikaisemmin osallistunut MBSR kursseille, mutta koin että Meru Healthin ohjelma oli parempi kuin fyysiset oppitunnit, osaksi koska sain edetä omaan tahtiini ja päivinä jotka sopivat minulle. Päivittäiset muistutukset harjoitella olivat erittäin tehokkaita ja päädyin suorittamaan lähes 100% annetuista tehtävistä - joka on huomattavasti enemmän kuin osallistuessani MBSR kursseille. Arvostan myös suuresti sitä että ohjatut harjoitukset ovat edelleen käytettävissä ohjelman päätyttyä. Voin lämpimästi suositella Meru Healthin ohjelmaa kaikille - huolimatta siitä kärsitkö masennuksesta ja/tai ahdistuksesta, vai oletko vain etsimässä positiivisempaa ja rauhanomaisempaa otetta elämälle. "

Käännetty englannista

Veko-round.png

Dr Veko Vahamaki,

 

Family Medicine Physician, Medical Director, Palo Alto Medical Foundation

 

"Lääkärinä olen tutustunut paljon tietoisuustaitojen harjoittamiseen, osallistunut luentoihin joissa aiheena on ollut kognitiivinen käyttäytymisterapia ja ohjannut potilaita tutustumaan vastaavan kaltaisiin hoitomuotoihin. Nämä opit tuntuivat loogisesti järkeviltä, ymmärsin kuitenkin intervention todellisen voiman vasta koettuani sen potilaana. Olen hyväksynyt että kaikkien ammattikuntien edustajat, myös yleislääkärit, kokevat stressin, työuupumuksen ja/tai masennuksen oireita johtuen ammatin vaatimista pitkistä ja vaativista työpäivistä. Kunnes Meru Health pisti kaiken tämän viisauden älypuhelimeeni, joiden avulla saatoin katsoa lyhyitä opetusvideoita ja tehdä ripeitä päivittäisiä harjoituksia. Tunsin terapeutin ja anonyymin vertaistukiryhmän tuen, jotka molemmat tekivät ohjelman suorittamisen yllättävän helpoksi. Ohjelma on vaikuttanut suunnattoman positiivisesti elämääni ja voin erittäin lämpimästi suositella sitä niin terveydenhuollon ammattilaisille kuin myös potilaille, jotka kärsivät stressistä ja uupumuksesta.

Käännetty englannista

Anu-round.png

LT Anu Raevuori,   

Lääketieteellinen johtaja, Meru Health

 

“Tutkimusnäytön mukaan mindfulnessilla on monia edullisia terveysvaikutuksia, jotka alkavat ilmetä jo muutaman viikon harjoittamisen jälkeen. Satunnaistettujen kontrolloitujen tutkimusten meta-analyysiin perustuva näyttö masennus- ja ahdistusosoireiden lievittymisestä mindfulnessin avulla on vahvaa. Meru Health:n kännykkäsovelluksessa toimiva terapia hyödyntää mindfulnessin ja kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä, jotka perustuvat vankkaan tieteelliseen näyttöön. Meru Health-terapia tarjoaa käyttäjäystävällisen masennuksen hoitomenetelmän, jossa hoitoon sitoutuminen on alustavien havaintojen perusteella hyvää (~80%), ja jonka tulokset masennuksen hoidossa ovat lupaavia.


Käyttäjäkokemuksia

 “Meru Healthin ohjelma oli minulle käänteentekevä. Ohjelma antoi minulle täysin uuden näkökulman siihen, mikä voi synnyttää masennuksen. Se auttoi minua ymmärtämään, että omat toimintamallit voivat aiheuttaa masennuksen ja sain konkreettisia työkaluja näiden toimintamallien muuttamiseen.“  Emma, 20v

“Meru Healthin ohjelma oli minulle käänteentekevä. Ohjelma antoi minulle täysin uuden näkökulman siihen, mikä voi synnyttää masennuksen. Se auttoi minua ymmärtämään, että omat toimintamallit voivat aiheuttaa masennuksen ja sain konkreettisia työkaluja näiden toimintamallien muuttamiseen.“

Emma, 20v

 "Meru Health -ohjelma löysi minut oikeaan aikaan, kun olin tekemässä kipeitä päätöksiä omasta elämästä ja avioliiton päättämisestä. Päätin hakea ohjelmaan, koska se ei vaatinut henkilökohtaisia tapaamisia ja sisälsi kirjoittamista. Ohjelman suurin anti oli siinä, että sen kautta syntyi varmuus ja turvallisuus omien kipeiden tunteiden käsittelyyn. Ohjelman loputtua olen jatkanut harjoitteiden tekoa. Tuttu ohjelma on kiva ottaa käyttöön työmatkalla tai illalla mielen rauhoittamiseksi. On ihana saada todeta, että voin hyvin."  - Jenni, 38v

"Meru Health -ohjelma löysi minut oikeaan aikaan, kun olin tekemässä kipeitä päätöksiä omasta elämästä ja avioliiton päättämisestä. Päätin hakea ohjelmaan, koska se ei vaatinut henkilökohtaisia tapaamisia ja sisälsi kirjoittamista. Ohjelman suurin anti oli siinä, että sen kautta syntyi varmuus ja turvallisuus omien kipeiden tunteiden käsittelyyn. Ohjelman loputtua olen jatkanut harjoitteiden tekoa. Tuttu ohjelma on kiva ottaa käyttöön työmatkalla tai illalla mielen rauhoittamiseksi. On ihana saada todeta, että voin hyvin."

- Jenni, 38v

 "Meru Health -ohjelma osoittautui minulle todella tärkeäksi työkaluksi ja tueksi niin elämän haastavissa tilanteissa kuin tavallisen arjen jaksamisessakin. Ohjelman avulla pääsin opettelemaan kehon ja mielen tuntemusten ja ajatusten tunnistamista ja tutkiskelua neutraalilla ja uteliaalla otteella. Ohjelma auttoi minua ohjaamaan tietoisuuteni autopilotilta tähän hetkeen ja tunnistamaan negatiivisen ajattelun kehiä, jotka ovat aiheuttaneet masennusta ja ahdistusta. Erityisen tärkeäksi koin, että minulla oli mahdollisuus harjoitella myötätuntoista suhtautumista itseeni ja muihin sekä ohjata tekojani itselleni tärkeistä arvoista käsin. Ohjelma toimii joustavana alustana itsenäiselle harjoittelulle, mutta tarjoaa myös suoran viestiyhteyden terapeuttiin, joka empaattisesti ja rohkaisten ohjaa pulmatilanteissa eteenpäin."   Linda, 29

"Meru Health -ohjelma osoittautui minulle todella tärkeäksi työkaluksi ja tueksi niin elämän haastavissa tilanteissa kuin tavallisen arjen jaksamisessakin. Ohjelman avulla pääsin opettelemaan kehon ja mielen tuntemusten ja ajatusten tunnistamista ja tutkiskelua neutraalilla ja uteliaalla otteella. Ohjelma auttoi minua ohjaamaan tietoisuuteni autopilotilta tähän hetkeen ja tunnistamaan negatiivisen ajattelun kehiä, jotka ovat aiheuttaneet masennusta ja ahdistusta. Erityisen tärkeäksi koin, että minulla oli mahdollisuus harjoitella myötätuntoista suhtautumista itseeni ja muihin sekä ohjata tekojani itselleni tärkeistä arvoista käsin. Ohjelma toimii joustavana alustana itsenäiselle harjoittelulle, mutta tarjoaa myös suoran viestiyhteyden terapeuttiin, joka empaattisesti ja rohkaisten ohjaa pulmatilanteissa eteenpäin."

Linda, 29


Ohjelma käytännössä

 

Viikkoteemat

 1. Johdanto mindfulnessiin (eli tietoisuustaitoihin)
 2. Mieliala ja motivaatio
 3. Havainnoiva ja tulkitseva mieli
 4. Huolet ja ajatusansat
 5. Vaikeiden tunteiden kohtaaminen
 6. Itsemyötätunto
 7. Elämän arvot ja omat rajat
 8. Elämän tasapaino ja itsestään huolehtiminen
ohjelma.png
 
 

Harjoitteleminen

Suoritat ohjelmaa omatoimisesti katsomalla viikoittaisia teemavideoita ja suorittamalla harjoituksia säännöllisesti. Harjoitteluun on hyvä varata 20-30 minuuttia 4-7 päivänä viikossa. Ohjelman suorittamista tukee Meru Health -ohjelman terapeutti, joka auttaa ja tukee osallistujia arkipäivisin koko ohjelman ajan. Ohjelman jälkeen kaikki harjoitteet jäävät osallistujien käyttöön. 

 

Hoitotulokset

 
Meru Health - Hoitotulokset
 

Meru Healthin Hoitopolku

Vaihe 1

 
soveltuvuuskysely.png
 

Vaihe 2

Meru Healthin terapeutti on sinuun yhteydessä

 
Outi.png
 

Vaihe 3

Osallistujat suorittavat 8-viikon Meru Health -ohjelman. Meru Health -ohjelman terapeutti ja anonyymi vertaistukiryhmä ovat osallistujien tukena päivittäin. Anonyymi vertaistukiryhmä koostuu muista ohjelman käyttäjistä.

 
suomikokemus.png
 

Hoitohenkilökunta Suomessa

 
 Anu Raevuori,   Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri (MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction)

Anu Raevuori, 

Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri (MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction)

 Outi Hilgert,   Meru Health -ohjelman terapeutti, lääkäri & mindfulness-ohjaaja (MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction & MBCT, Mindfulness-Based Cognitive Therapy)

Outi Hilgert, 

Meru Health -ohjelman terapeutti, lääkäri & mindfulness-ohjaaja (MBSR, Mindfulness-Based Stress Reduction & MBCT, Mindfulness-Based Cognitive Therapy)

 Sini Cavén,   Meru Health -ohjelman terapeutti, psykologi, psykoterapeutti & mindfulness-ohjaaja

Sini Cavén, 

Meru Health -ohjelman terapeutti, psykologi, psykoterapeutti & mindfulness-ohjaaja

 

Ota yhteyttä