Meru Health - Digiklinikka masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon

Meru Health on Valviran (sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) hyväksymä digiklinikka, joka tarjoaa 8-viikon suomenkielistä mobiiliohjelmaa masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon. Ohjelman tarkoituksena on opettaa käyttäjille taitoja, joita voidaan käyttää psyykkisen hyvinvoinnin parantamiseen.

Ohjelma perustuu tutkitusti tehokkaisiin terapiamuotoihin, jotka ovat kognitiivinen käyttäytymisterapia, mindfulness sekä käyttäytymisen aktivointi.

Sekasin -chatin, Suomen Mielenterveysseuran ja Me-säätiön kokeilu on päättynyt.

Voit hakea apua muun muassa Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimesta (010 195 202), MML:n lasten ja nuorten puhelimesta (116 111) tai hakeutumalla kotipaikkasi terveyskeskukseen. Jos tilanteesi on kiireellinen, hakeudu lähimpään terveyskeskukseen tai päivystykseen.

 
 

Käyttäjäkokemuksia

 
TONI, 43 YEARS OLD

TONI, 43 YEARS OLD

"Muutin viime syksyllä takaisin Suomeen pidemmän tauon jälkeen. Etsin työpaikkaa ja elin uudessa parisuhteessa minulle uudessa kaupungissa, joten elämässäni oli moni asia muutostilassa. Päivien lyhetessä huomasin voimieni hiipuvan ja mielialan laskevan hälyttävästi. Tuli vastaan päiviä jolloin en jaksanut lähteä ulos ovesta. Kun näin sattumalta Meru Healthin mainoksen sosiaalisessa mediassa, päätin kokeilla. Se todella kannatti, sillä sain sen kautta korvaamatonta henkilökohtaista tukea, joka auttoi minut liikkeelle, sekä raamit omatoimiselle  työskentelylle henkisen hyvinvoinnin eteen, joiden puitteissa teen harjoituksia edelleen, kuukausia terapiajaksoni päättymisen jälkeen."

LINDA, 29 YEARS OLD

LINDA, 29 YEARS OLD

"Meru Health -ohjelma osoittautui minulle todella tärkeäksi työkaluksi ja tueksi niin elämän haastavissa tilanteissa kuin tavallisen arjen jaksamisessakin. Ohjelman avulla pääsin opettelemaan kehon ja mielen tuntemusten ja ajatusten tunnistamista ja tutkiskelua neutraalilla ja uteliaalla otteella. Ohjelma auttoi minua ohjaamaan tietoisuuteni autopilotilta tähän hetkeen ja tunnistamaan negatiivisen ajattelun kehiä, jotka ovat aiheuttaneet masennusta ja ahdistusta. Erityisen tärkeäksi koin, että minulla oli mahdollisuus harjoitella myötätuntoista suhtautumista itseeni ja muihin sekä ohjata tekojani itselleni tärkeistä arvoista käsin. Ohjelma toimii joustavana alustana itsenäiselle harjoittelulle, mutta tarjoaa myös suoran viestiyhteyden terapeuttiin, joka empaattisesti ja rohkaisten ohjaa pulmatilanteissa eteenpäin."

JENNI, 38 YEARS OLD

JENNI, 38 YEARS OLD

"Meru Health:n digiklinikka löysi minut oikeaan aikaan, kun olin tekemässä kipeitä päätöksiä omasta elämästä ja avioliiton päättämisestä. Päätin hakea ohjelmaan, koska se ei vaatinut henkilökohtaisia tapaamisia ja sisälsi kirjoittamista. Ohjelman suurin anti oli siinä, että sen kautta syntyi varmuus ja turvallisuus omien kipeiden tunteiden käsittelyyn. Ohjelman loputtua olen jatkanut harjoitteiden tekoa. Tuttu ohjelma on kiva ottaa käyttöön työmatkalla tai illalla mielen rauhoittamiseksi. On ihana saada todeta, että voin hyvin.”


 
 
 

Ohjelma käytännössä

Viikkoteemat

 1. Johdanto mindfulnessiin (eli tietoisuustaitoihin)

 2. Mieliala ja motivaatio

 3. Havainnoiva ja tulkitseva mieli

 4. Huolet ja ajatusansat

 5. Vaikeiden tunteiden kohtaaminen

 6. Itsemyötätunto

 7. Elämän arvot ja omat rajat

 8. Elämän tasapaino ja itsestään huolehtiminen

 
meru health ohjelma masennus ahdistus burnout hoito.jpg
 
 
 

Harjoitteleminen

Suoritat ohjelmaa omatoimisesti katsomalla viikoittaisia teemavideoita ja suorittamalla harjoituksia säännöllisesti. Harjoitteluun on hyvä varata 20-30 minuuttia 4-7 päivänä viikossa. Ohjelman suorittamista tukee Meru Health -ohjelman terapeutti, joka auttaa ja tukee osallistujia arkipäivisin koko ohjelman ajan. Ohjelman jälkeen kaikki harjoitteet jäävät osallistujien käyttöön. 

meru health mobiilisovellus masennus ahdistus hoito
 

Hoitotulokset

 
 

75%

Osallistujista sai kliinisesti merkittävän hoitovasteen

86%

Aloittaneista osallistujista suoritti ohjelman onnistuneesti loppuun

 

Meru Health - real world evidence : 3 month sample from 02/2017 - 01/2018 (n=141),
outcome measure PHQ-9 depression test questionnaire

 

Meru Health Treatment Path

 

1.
SOVELTUvuUSKYSELY

 
meru health masennus ahdistus hoito kaavake
 

2.
Meru Healthin terapeutti on sinuun yhteydessä

Outi Hilgert masennus digiklinikka Meru Health.png
 
 
 

3.
The Meru Health Journey

Osallistujat suorittavat 8-viikon Meru Health -ohjelman. Meru Health -ohjelman terapeutti ja anonyymi vertaistukiryhmä ovat osallistujien tukena päivittäin. Anonyymi vertaistukiryhmä koostuu muista ohjelman käyttäjistä.

program_suomikokemus.png

Hoitohenkilökunta

 
 
Anu Raevuori, Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri

Anu Raevuori, Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri

Outi Hilgert, Meru Health -ohjelman terapeutti, lääkäri & mindfulness-ohjaaja

Outi Hilgert, Meru Health -ohjelman terapeutti, lääkäri & mindfulness-ohjaaja

 
Sini Cavén, Meru Health -ohjelman terapeutti, psykologi & mindfulness-ohjaaja

Sini Cavén, Meru Health -ohjelman terapeutti, psykologi & mindfulness-ohjaaja

 

Meru Health –ohjelman terapeuttien koulutus, kokemus ja pätevyysvaatimukset

 1. Laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö (lääkäri, psykologi, psykoterapeutti tai psykiatrinen sairaanhoitaja)

 2. 3+ vuoden kliininen kokemus masennus- ja ahdistushäiriöiden hoidossa

 3. Riittävä koulutus kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta ja mindfulnessista