Meru Health - Digiklinikka masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon

Meru Health on Valviranhyväksymä digiklinikka, joka tarjoaa 8-viikon suomenkielistä mobiiliohjelmaa masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon. Ohjelman tarkoituksena on opettaa käyttäjille taitoja, joita voidaan käyttää psyykkisen hyvinvoinnin parantamiseen.

Ohjelma perustuu tutkitusti tehokkaisiin terapiamuotoihin, jotka ovat kognitiivinen käyttäytymisterapia, mindfulness sekä käyttäytymisen aktivointi.

Meru Health tarjoaa ohjelman 30:lle soveltuvalle terveydenhuollon ammattilaiselle ilmaiseksi.

 
 

Lääkäreiden lausuntoja

 
Anu-round.png

- Anu Raevuori, Lääketieteellinen johtaja, Meru Health

 

“Tutkimusnäytön mukaan mindfulnessilla on monia edullisia terveysvaikutuksia, jotka alkavat ilmetä jo muutaman viikon harjoittamisen jälkeen. Satunnaistettujen kontrolloitujen tutkimusten meta-analyysiin perustuva näyttö masennus- ja ahdistusosoireiden lievittymisestä mindfulnessin avulla on vahvaa. Meru Health:n kännykkäsovelluksessa toimiva terapia hyödyntää mindfulnessin ja kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä, jotka perustuvat vankkaan tieteelliseen näyttöön. Meru Health-terapia tarjoaa käyttäjäystävällisen masennuksen hoitomenetelmän, jossa hoitoon sitoutuminen on alustavien havaintojen perusteella hyvää (>80%), ja jonka tulokset masennuksen hoidossa ovat lupaavia.”

 

Veko-round.png

- Dr Veko Vahamaki,

 

Family Medicine Physician, Medical Director, PAMF

As a doctor I have read about mindfulness, attended lectures on cognitive behavioral therapy, and referred patients to learn more about this form of treatment. It all made a lot of logical sense to me, but it was not until I became a patient that I truly understood the benefit of this powerful form of intervention. Since then, I have learned that  professionals of all types, including primary care doctors, can begin to feel symptoms of burn-out and/or depression due the long hours and stressful demands of their profession. Then Meru Health put all of that knowledge onto my smart-device, kept the lesson videos short, and the daily practices often even shorter. I felt the support of my anonymous peer group and therapist which made completing the program surprisingly easy. The program has made tremendous positive effect in my life and I highly recommend it to healthcare professionals and patients suffering from depression and burnout.

 

Ohjelma käytännössä

Viikkoteemat

 
  1. Johdanto mindfulnessiin (eli tietoisuustaitoihin)
  2. Mieliala ja motivaatio
  3. Havainnoiva ja tulkitseva mieli
  4. Huolet ja ajatusansat
  5. Vaikeiden tunteiden kohtaaminen
  6. Itsemyötätunto
  7. Elämän arvot ja omat rajat
  8. Elämän tasapaino ja itsestään huolehtiminen
ohjelma.png
 
 

Harjoitteleminen

Suoritat ohjelmaa omatoimisesti katsomalla viikoittaisia teemavideoita ja suorittamalla harjoituksia säännöllisesti. Harjoitteluun on hyvä varata 20-30 minuuttia 4-7 päivänä viikossa. Ohjelman suorittamista tukee Meru Health -ohjelman terapeutti, joka auttaa ja tukee osallistujia arkipäivisin koko ohjelman ajan. Ohjelman jälkeen kaikki harjoitteet jäävät osallistujien käyttöön. 

 

Esimerkkiharjoitus:

 
 

Hoitotulokset

 
Screenshot 2017-10-19 23.51.51.png
 

Potilaiden Käyttäjäkokemuksia

“Meru Healthin ohjelma oli minulle käänteentekevä. Ohjelma antoi minulle täysin uuden näkökulman siihen, mikä voi synnyttää masennuksen. Se auttoi minua ymmärtämään, että omat toimintamallit voivat aiheuttaa masennuksen ja sain konkreettisia työkaluja näiden toimintamallien muuttamiseen.“ Emma, 20v

“Meru Healthin ohjelma oli minulle käänteentekevä. Ohjelma antoi minulle täysin uuden näkökulman siihen, mikä voi synnyttää masennuksen. Se auttoi minua ymmärtämään, että omat toimintamallit voivat aiheuttaa masennuksen ja sain konkreettisia työkaluja näiden toimintamallien muuttamiseen.“

Emma, 20v

"Meru Health -ohjelma toi minulle uusia näkökulmia oman masennukseni hoitoon. Aloin enemmän havaitsemaan ajatuksiani ja ymmärtämään niitä, kuin myös kiinnittämään enemmän huomiota kehoon, sen tuntemuksiin ja kuinka ne ovat yhteydessä mieleen. Suosittelen ohjelmaa masennuksesta kärsiville, jotka ovat kiinnostuneita uudesta, innovatiivisesta tavasta hoitaa masennusta." - Oona, 22v

"Meru Health -ohjelma toi minulle uusia näkökulmia oman masennukseni hoitoon. Aloin enemmän havaitsemaan ajatuksiani ja ymmärtämään niitä, kuin myös kiinnittämään enemmän huomiota kehoon, sen tuntemuksiin ja kuinka ne ovat yhteydessä mieleen. Suosittelen ohjelmaa masennuksesta kärsiville, jotka ovat kiinnostuneita uudesta, innovatiivisesta tavasta hoitaa masennusta."

- Oona, 22v

"Meru Health -ohjelma osoittautui minulle todella tärkeäksi työkaluksi ja tueksi niin elämän haastavissa tilanteissa kuin tavallisen arjen jaksamisessakin. Ohjelman avulla pääsin opettelemaan kehon ja mielen tuntemusten ja ajatusten tunnistamista ja tutkiskelua neutraalilla ja uteliaalla otteella. Ohjelma auttoi minua ohjaamaan tietoisuuteni autopilotilta tähän hetkeen ja tunnistamaan negatiivisen ajattelun kehiä, jotka ovat aiheuttaneet masennusta ja ahdistusta. Erityisen tärkeäksi koin, että minulla oli mahdollisuus harjoitella myötätuntoista suhtautumista itseeni ja muihin sekä ohjata tekojani itselleni tärkeistä arvoista käsin. Ohjelma toimii joustavana alustana itsenäiselle harjoittelulle, mutta tarjoaa myös suoran viestiyhteyden terapeuttiin, joka empaattisesti ja rohkaisten ohjaa pulmatilanteissa eteenpäin." Linda, 29

"Meru Health -ohjelma osoittautui minulle todella tärkeäksi työkaluksi ja tueksi niin elämän haastavissa tilanteissa kuin tavallisen arjen jaksamisessakin. Ohjelman avulla pääsin opettelemaan kehon ja mielen tuntemusten ja ajatusten tunnistamista ja tutkiskelua neutraalilla ja uteliaalla otteella. Ohjelma auttoi minua ohjaamaan tietoisuuteni autopilotilta tähän hetkeen ja tunnistamaan negatiivisen ajattelun kehiä, jotka ovat aiheuttaneet masennusta ja ahdistusta. Erityisen tärkeäksi koin, että minulla oli mahdollisuus harjoitella myötätuntoista suhtautumista itseeni ja muihin sekä ohjata tekojani itselleni tärkeistä arvoista käsin. Ohjelma toimii joustavana alustana itsenäiselle harjoittelulle, mutta tarjoaa myös suoran viestiyhteyden terapeuttiin, joka empaattisesti ja rohkaisten ohjaa pulmatilanteissa eteenpäin."

Linda, 29


Meru Health -ohjelma terveydenhuollon ammatilaisille

Vaihe 1

 
soveltuvuuskysely.png
 

Vaihe 2

Meru Healthin terapeutti on yhteydessä osallistujaan

 
 

Vaihe 3

Potilaat suorittavat 8-viikon Meru Health -ohjelman. Meru Health -ohjelman terapeutti ja anonyymi vertaistukiryhmä ovat osallistujien tukena päivittäin. Anonyymi vertaistukiryhmä koostuu muista ohjelman käyttäjistä.

 
suomikokemus.png
 

Laillistetut terveydenhuollon ammatilaiset tukenasi

 
Anu Raevuori,  Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri

Anu Raevuori, 

Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri

Outi Hilgert,  Meru Health -ohjelman terapeutti, lääkäri & mindfulness-ohjaaja

Outi Hilgert, 

Meru Health -ohjelman terapeutti, lääkäri & mindfulness-ohjaaja

Tiia Helteenvuori,  Meru Health -ohjelman terapeutti, psykologi & mindfulness-ohjaaja

Tiia Helteenvuori, 

Meru Health -ohjelman terapeutti, psykologi & mindfulness-ohjaaja

 

Referenssit