Meru Health - Digiklinikka työuupumuksen sekä masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon

Meru Health on Valviran (sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) hyväksymä digiklinikka. Tarjoamme sinulle  8-viikon mobiiliohjelmaa työuupumuksen sekä masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon älypuhelimesi kautta. Ohjelman tarkoituksena on opettaa taitoja psyykkisen hyvinvoinnin parantamiseen.

Ohjelma perustuu tutkitusti tehokkaisiin ja laajasti käytössä oleviin terapiamuotoihin, jotka ovat kognitiivinen käyttäytymisterapia, mindfulness sekä käyttäytymisen aktivointi.

 

Hoitotuloksemme ovat erittäin lupaavia

 

86%

Aloittaneista osallistujista suoritti ohjelman onnistuneesti loppuun

75%

Osallistujista sai kliinisesti merkittävän hoitovasteen

 

Meru Health - real world evidence : 02/2017 - 01/2018 (n=141),
Mittari: PHQ-9 masennuskysely


Käyttäjäkokemuksia

 
JENNI, 38  "Meru Health:n digiklinikka löysi minut oikeaan aikaan, kun olin tekemässä kipeitä päätöksiä omasta elämästä ja avioliiton päättämisestä. Päätin hakea ohjelmaan, koska se ei vaatinut henkilökohtaisia tapaamisia ja sisälsi kirjoittamista. Ohjelman suurin anti oli siinä, että sen kautta syntyi varmuus ja turvallisuus omien kipeiden tunteiden käsittelyyn. Ohjelman loputtua olen jatkanut harjoitteiden tekoa. Tuttu ohjelma on kiva ottaa käyttöön työmatkalla tai illalla mielen rauhoittamiseksi. On ihana saada todeta, että voin hyvin.”

JENNI, 38

"Meru Health:n digiklinikka löysi minut oikeaan aikaan, kun olin tekemässä kipeitä päätöksiä omasta elämästä ja avioliiton päättämisestä. Päätin hakea ohjelmaan, koska se ei vaatinut henkilökohtaisia tapaamisia ja sisälsi kirjoittamista. Ohjelman suurin anti oli siinä, että sen kautta syntyi varmuus ja turvallisuus omien kipeiden tunteiden käsittelyyn. Ohjelman loputtua olen jatkanut harjoitteiden tekoa. Tuttu ohjelma on kiva ottaa käyttöön työmatkalla tai illalla mielen rauhoittamiseksi. On ihana saada todeta, että voin hyvin.”

EMMA, 21  "Meru Healthin ohjelma oli minulle käänteentekevä. Ohjelma antoi minulle täysin uuden näkökulman siihen, mikä voi synnyttää masennuksen. Se auttoi minua ymmärtämään, että omat toimintamallit voivat aiheuttaa masennuksen ja sain konkreettisia työkaluja näiden toimintamallien muuttamiseen."

EMMA, 21

"Meru Healthin ohjelma oli minulle käänteentekevä. Ohjelma antoi minulle täysin uuden näkökulman siihen, mikä voi synnyttää masennuksen. Se auttoi minua ymmärtämään, että omat toimintamallit voivat aiheuttaa masennuksen ja sain konkreettisia työkaluja näiden toimintamallien muuttamiseen."

LINDA, 29  "Meru Health -ohjelma osoittautui minulle todella tärkeäksi työkaluksi ja tueksi niin elämän haastavissa tilanteissa kuin tavallisen arjen jaksamisessakin. Ohjelman avulla pääsin opettelemaan kehon ja mielen tuntemusten ja ajatusten tunnistamista ja tutkiskelua neutraalilla ja uteliaalla otteella. Ohjelma auttoi minua ohjaamaan tietoisuuteni autopilotilta tähän hetkeen ja tunnistamaan negatiivisen ajattelun kehiä, jotka ovat aiheuttaneet masennusta ja ahdistusta. Erityisen tärkeäksi koin, että minulla oli mahdollisuus harjoitella myötätuntoista suhtautumista itseeni ja muihin sekä ohjata tekojani itselleni tärkeistä arvoista käsin. Ohjelma toimii joustavana alustana itsenäiselle harjoittelulle, mutta tarjoaa myös suoran viestiyhteyden terapeuttiin, joka empaattisesti ja rohkaisten ohjaa pulmatilanteissa eteenpäin."

LINDA, 29

"Meru Health -ohjelma osoittautui minulle todella tärkeäksi työkaluksi ja tueksi niin elämän haastavissa tilanteissa kuin tavallisen arjen jaksamisessakin. Ohjelman avulla pääsin opettelemaan kehon ja mielen tuntemusten ja ajatusten tunnistamista ja tutkiskelua neutraalilla ja uteliaalla otteella. Ohjelma auttoi minua ohjaamaan tietoisuuteni autopilotilta tähän hetkeen ja tunnistamaan negatiivisen ajattelun kehiä, jotka ovat aiheuttaneet masennusta ja ahdistusta. Erityisen tärkeäksi koin, että minulla oli mahdollisuus harjoitella myötätuntoista suhtautumista itseeni ja muihin sekä ohjata tekojani itselleni tärkeistä arvoista käsin. Ohjelma toimii joustavana alustana itsenäiselle harjoittelulle, mutta tarjoaa myös suoran viestiyhteyden terapeuttiin, joka empaattisesti ja rohkaisten ohjaa pulmatilanteissa eteenpäin."


Kokenut hoitohenkilökunta koko ajan tukenasi

Anu Raevuori, Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri

Anu Raevuori, Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri

Outi Hilgert, Meru Health -ohjelman terapeutti, lääkäri & mindfulness-ohjaaja

Outi Hilgert, Meru Health -ohjelman terapeutti, lääkäri & mindfulness-ohjaaja

Sini Cavén, Meru Health -ohjelman terapeutti, psykologi & mindfulness-ohjaaja

Sini Cavén, Meru Health -ohjelman terapeutti, psykologi & mindfulness-ohjaaja

Tiina Lappalainen, Meru Health -ohjelman terapeutti, psykoterapeutti & mindfulness-ohjaaja

Tiina Lappalainen, Meru Health -ohjelman terapeutti, psykoterapeutti & mindfulness-ohjaaja


Meru Health Mediassa

 
helsin.png
kauf.png
tekni.png
tiwi.png
 

Terveydenhuollon ammattilaisten suosituksia

 
Anu Pekki , Johtava työterveyslääkäri, Finla työterveys "Meru Healthin toiminnassa yhdistyy ammattimaisuus, vastuullisuus ja tavoitteellisuus. Näiden syiden takia halusimme aloittaa yhteistyön. Digiklinikan käyttökokemus on yllättänyt helppoudella sekä ihmisläheisyydellä, mikä tukee potilaan sitoutumista työskentelyyn oman voinnin parhaaksi.”

Anu Pekki, Johtava työterveyslääkäri, Finla työterveys

"Meru Healthin toiminnassa yhdistyy ammattimaisuus, vastuullisuus ja tavoitteellisuus. Näiden syiden takia halusimme aloittaa yhteistyön. Digiklinikan käyttökokemus on yllättänyt helppoudella sekä ihmisläheisyydellä, mikä tukee potilaan sitoutumista työskentelyyn oman voinnin parhaaksi.”

Raili Peljo , Työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkäri, Atria “Yksi Meru Healthin digiklinikan parhaista puolista on se, että lääkärinä saan koko ajan tietoa hoidon edistymisestä ja potilaan terveydentilan kehittymisestä. Meru Healthin toiminta on erittäin ammattimaista, läpinäkyvää ja vastuullista.”

Raili Peljo, Työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkäri, Atria

“Yksi Meru Healthin digiklinikan parhaista puolista on se, että lääkärinä saan koko ajan tietoa hoidon edistymisestä ja potilaan terveydentilan kehittymisestä. Meru Healthin toiminta on erittäin ammattimaista, läpinäkyvää ja vastuullista.”

Johanna Vilmi , Työterveyspsykologi, Heltti “Meru Healthin kanssa yhteistyötä tehneenä ja ohjelmaan Heltin jäseniä lähettäneenä voin lämpimästi suositella!“

Johanna Vilmi, Työterveyspsykologi, Heltti

“Meru Healthin kanssa yhteistyötä tehneenä ja ohjelmaan Heltin jäseniä lähettäneenä voin lämpimästi suositella!“

 
 

Ohjelma käytännössä

Viikkoteemat

 1. Johdanto mindfulnessiin (eli tietoisuustaitoihin)

 2. Mieliala ja motivaatio

 3. Havainnoiva ja tulkitseva mieli

 4. Huolet ja ajatusansat

 5. Vaikeiden tunteiden kohtaaminen

 6. Itsemyötätunto

 7. Elämän arvot ja omat rajat

 8. Elämän tasapaino ja itsestään huolehtiminen

treatment6.png
 
 
 
 

Harjoitteleminen

Suoritat ohjelmaa omatoimisesti katsomalla viikoittaisia teemavideoita ja suorittamalla harjoituksia säännöllisesti. Harjoitteluun on hyvä varata 20-30 minuuttia 4-7 päivänä viikossa. Ohjelman suorittamista tukee Meru Health -ohjelman terapeutti, joka auttaa ja tukee osallistujia arkipäivisin koko ohjelman ajan. Ohjelman jälkeen kaikki harjoitteet jäävät osallistujien käyttöön. 

HUOM! Tietosi jaetaan vain Meru Health -ohjelman terapeutille

 
treatment5.png
 

Hoitopolku

 

1.
SOVELTUvuUSKYSELY

smart+online+screening+meru+health.png
 

2.
Meru Healthin terapeutti on sinuun yhteydessä

Outi.png
 

3.
Hoito-ohjelma

Osallistujat suorittavat 8-viikon Meru Health -ohjelman. Meru Health -ohjelman terapeutti ja anonyymi vertaistukiryhmä ovat osallistujien tukena päivittäin. Anonyymi vertaistukiryhmä koostuu muista ohjelman käyttäjistä.

Screenshot+2018-09-20+10.33.48.png

Yhteistyökumppaneitamme

 
 
Atria_logo.svg.png
finla.png
komppi.png
 
 
heltti_logo.jpg
helsingin_diakonissalaitos_logo_v2.png
PaloAltoMedFound_logo.jpg