Meru Health - Digiklinikka masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon

Meru Health on Valviran (sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) hyväksymä digiklinikka. Tarjoamme sinulle  8-viikon mobiiliohjelmaa masennus- ja ahdistusoireiden hoitoon älypuhelimesi kautta. Ohjelman tarkoituksena on opettaa taitoja psyykkisen hyvinvoinnin parantamiseen.

Ohjelma perustana ovat tutkitusti tehokkaat ja laajasti käytössä olevat terapiamuodot, kuten kognitiivinen käyttäytymisterapia, mindfulness sekä käyttäytymisen aktivointi.

klikkaa tästä ja Lue lisää terapiamuodoista +

Kognitiivisen käyttäytymisterapian perusta on ymmärrys siitä, että ajatukset, tunteet ja käyttäytyminen vaikuttavat kaikki suoraan toisiinsa. Jos muutat yhtä näistä, se vaikuttaa toisiin. Kognitiivinen käyttäytymisterapia auttaa sinua muuttamaan ajattelumallejasi ja käyttäytymistäsi sellaiseen suuntaan, mikä edesauttaa hyvinvointiasi ja elämänhallintaasi.

Käyttäytymisen aktivaatio perustuu mieltä ja kehoa aktivoiviin harjoituksiin.

Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo auttaa sinua elämään tässä hetkessä ja hyväksymään tämän hetken juuri sellaisena kuin se on. Pysähtymällä kehollisiin mindfulness-harjoituksiin opit selkeämmin havainnoimaan omia ajatuksiasi ja tunteitasi sekä kuuntelemaan kehosi viestejä. Opit tuntemaan itseäsi paremmin.

Mindfulnessissa käännymme kohti elämää, opettelemme katsomaan elämää, ja kaikkia elämän puolia suoraan silmiin. Sillä elämä ei koskaan ole ainoastaan helppoa ja miellyttävää. Me kaikki kohtaamme vaikeuksia ja vastoinkäymisiä omalla tiellämme. Opettelemme taitoja, joiden avulla on mahdollista lempeästi ja rakentavasti, kohdata omia heikkouksia ja kipeitä pisteitä sekä elämän vastoinkäymisiä, ilman että niitä tarvitsisi pelätä, hävetä, paeta tai torjua. Ohjelma antaa sinulle tähän tarvittavat työkalut ja tekniikat.

Tavoitteena näissä terapiamuodoissa on oppia vapautumaan vanhoista haitallisista ajatus- ja toimintamalleista, jotka saattavat aiheuttaa tai pahentaa masennusta tai ahdistuneisuutta, ja siten saavuttaa enemmän psyykkistä hyvinvointia, vapautta ja valinnanmahdollisuuksia elämässä.

HUOM! Tietosi jaetaan vain Meru Health -ohjelman terapeutille

 

Lääkäri Outi Hilgert - Yleiskuvaus Meru Health -ohjelmasta

 

Käyttäjäkokemuksia

 
 “Meru Healthin ohjelma oli minulle käänteentekevä. Ohjelma antoi minulle täysin uuden näkökulman siihen, mikä voi synnyttää masennuksen. Se auttoi minua ymmärtämään, että omat toimintamallit voivat aiheuttaa masennuksen ja sain konkreettisia työkaluja näiden toimintamallien muuttamiseen.“  Emma, 20v

“Meru Healthin ohjelma oli minulle käänteentekevä. Ohjelma antoi minulle täysin uuden näkökulman siihen, mikä voi synnyttää masennuksen. Se auttoi minua ymmärtämään, että omat toimintamallit voivat aiheuttaa masennuksen ja sain konkreettisia työkaluja näiden toimintamallien muuttamiseen.“

Emma, 20v

 "Meru Health -ohjelma toi minulle uusia näkökulmia oman masennukseni hoitoon. Aloin enemmän havaitsemaan ajatuksiani ja ymmärtämään niitä, kuin myös kiinnittämään enemmän huomiota kehoon, sen tuntemuksiin ja kuinka ne ovat yhteydessä mieleen. Suosittelen ohjelmaa masennuksesta kärsiville, jotka ovat kiinnostuneita uudesta, innovatiivisesta tavasta hoitaa masennusta."  - Oona, 22v

"Meru Health -ohjelma toi minulle uusia näkökulmia oman masennukseni hoitoon. Aloin enemmän havaitsemaan ajatuksiani ja ymmärtämään niitä, kuin myös kiinnittämään enemmän huomiota kehoon, sen tuntemuksiin ja kuinka ne ovat yhteydessä mieleen. Suosittelen ohjelmaa masennuksesta kärsiville, jotka ovat kiinnostuneita uudesta, innovatiivisesta tavasta hoitaa masennusta."

- Oona, 22v

 
 
 "Meru Health -ohjelma osoittautui minulle todella tärkeäksi työkaluksi ja tueksi niin elämän haastavissa tilanteissa kuin tavallisen arjen jaksamisessakin. Ohjelman avulla pääsin opettelemaan kehon ja mielen tuntemusten ja ajatusten tunnistamista ja tutkiskelua neutraalilla ja uteliaalla otteella. Ohjelma auttoi minua ohjaamaan tietoisuuteni autopilotilta tähän hetkeen ja tunnistamaan negatiivisen ajattelun kehiä, jotka ovat aiheuttaneet masennusta ja ahdistusta. Erityisen tärkeäksi koin, että minulla oli mahdollisuus harjoitella myötätuntoista suhtautumista itseeni ja muihin sekä ohjata tekojani itselleni tärkeistä arvoista käsin. Ohjelma toimii joustavana alustana itsenäiselle harjoittelulle, mutta tarjoaa myös suoran viestiyhteyden terapeuttiin, joka empaattisesti ja rohkaisten ohjaa pulmatilanteissa eteenpäin."   Linda, 29

"Meru Health -ohjelma osoittautui minulle todella tärkeäksi työkaluksi ja tueksi niin elämän haastavissa tilanteissa kuin tavallisen arjen jaksamisessakin. Ohjelman avulla pääsin opettelemaan kehon ja mielen tuntemusten ja ajatusten tunnistamista ja tutkiskelua neutraalilla ja uteliaalla otteella. Ohjelma auttoi minua ohjaamaan tietoisuuteni autopilotilta tähän hetkeen ja tunnistamaan negatiivisen ajattelun kehiä, jotka ovat aiheuttaneet masennusta ja ahdistusta. Erityisen tärkeäksi koin, että minulla oli mahdollisuus harjoitella myötätuntoista suhtautumista itseeni ja muihin sekä ohjata tekojani itselleni tärkeistä arvoista käsin. Ohjelma toimii joustavana alustana itsenäiselle harjoittelulle, mutta tarjoaa myös suoran viestiyhteyden terapeuttiin, joka empaattisesti ja rohkaisten ohjaa pulmatilanteissa eteenpäin."

Linda, 29

 ”Olin aluksi erittäin skeptinen Meru Health –ohjelman toimivuudesta osallani, johtuen lähinnä asenteestani mindfulness –harjoitteita kohtaan. Ihmetyksekseni huomasin, miten ohjelman edetessä pystyin kuitenkin uudella tavalla käsittelemään ahdistavia tilanteita ja negatiivisia ajatuksia ajautumatta niiden mukaan sekä tarkastelemaan niiden syitä. Olen huomannut, että en enää reagoi ahdistaviin tuntemuksiin samalla tavalla kuin ennen ja halutessani pystyn ottamaan niihin etäisyyttä. Ohjelma tarjosi konkreettisia työkaluja, joilla pystyn työstämään ahdistuneisuuttani myös jatkossa. Koin häpeää masennuksestani, enkä pystynyt puhumaan siitä. Tämän lisäksi jouduin usein perumaan käynnit terapeutin vastaanotolla hektisen aikatauluni takia. Kommunikointi sovelluksen välityksellä sopi omaan elämääni erittäin hyvin ja sain paljon irti terapeuttini kanssa käymistä keskusteluista. Ohjelma on hyvä vaihtoehto tavanomaisimmille menetelmille masennuksen hoidossa.”  Lauri, 29

”Olin aluksi erittäin skeptinen Meru Health –ohjelman toimivuudesta osallani, johtuen lähinnä asenteestani mindfulness –harjoitteita kohtaan. Ihmetyksekseni huomasin, miten ohjelman edetessä pystyin kuitenkin uudella tavalla käsittelemään ahdistavia tilanteita ja negatiivisia ajatuksia ajautumatta niiden mukaan sekä tarkastelemaan niiden syitä. Olen huomannut, että en enää reagoi ahdistaviin tuntemuksiin samalla tavalla kuin ennen ja halutessani pystyn ottamaan niihin etäisyyttä. Ohjelma tarjosi konkreettisia työkaluja, joilla pystyn työstämään ahdistuneisuuttani myös jatkossa. Koin häpeää masennuksestani, enkä pystynyt puhumaan siitä. Tämän lisäksi jouduin usein perumaan käynnit terapeutin vastaanotolla hektisen aikatauluni takia. Kommunikointi sovelluksen välityksellä sopi omaan elämääni erittäin hyvin ja sain paljon irti terapeuttini kanssa käymistä keskusteluista. Ohjelma on hyvä vaihtoehto tavanomaisimmille menetelmille masennuksen hoidossa.”

Lauri, 29

 

HUOM! Tietosi jaetaan vain Meru Health -ohjelman terapeutille


Ohjelma käytännössä

 

Viikkoteemat

 1. Johdanto mindfulnessiin (eli tietoisuustaitoihin)
 2. Mieliala ja motivaatio
 3. Havainnoiva ja tulkitseva mieli
 4. Huolet ja ajatusansat
 5. Vaikeiden tunteiden kohtaaminen
 6. Itsemyötätunto
 7. Elämän arvot ja omat rajat
 8. Elämän tasapaino ja itsestään huolehtiminen
ohjelma.png
 
 

Harjoitteleminen

Suoritat ohjelmaa omatoimisesti katsomalla viikoittaisia teemavideoita ja suorittamalla harjoituksia säännöllisesti. Harjoitteluun on hyvä varata 20-30 minuuttia 4-7 päivänä viikossa. Ohjelman suorittamista tukee Meru Health -ohjelman terapeutti, joka auttaa ja tukee sinua arkipäivisin koko ohjelman ajan sovelluksen chatin kautta. Ohjelman jälkeen kaikki harjoitteet jäävät käyttöösi.

 

HUOM! Tietosi jaetaan vain Meru Health -ohjelman terapeutille


Hoitotulokset

 
Screenshot 2017-10-19 23.51.51.png
 

Meru Healthin Hoitopolku

Vaihe 1

 
tayta-esitiedot.png
 

Vaihe 2

Meru Health -ohjelman terapeutti on sinuun yhteydessä

 
Outi.png
 

Vaihe 3

Suoritat 8-viikon Meru Health -ohjelman. Meru Health -ohjelman terapeutti ja anonyymi vertaistukiryhmä ovat tukenasi päivittäin. Anonyymi vertaistukiryhmä koostuu noin kymmenestä ohjelman osallistujasta.

 
suomikokemus.png
 

HUOM! Tietosi jaetaan vain Meru Health -ohjelman terapeutille


Hoitohenkilökunta

 
 Anu Raevuori,   Klinikan vastuulääkäri, Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri, mindfulness-ohjaaja

Anu Raevuori, 

Klinikan vastuulääkäri, Lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori, psykiatri, mindfulness-ohjaaja

 Outi Hilgert,   Lääkäri, Meru Health -ohjelman terapeutti, & mindfulness-ohjaaja

Outi Hilgert, 

Lääkäri, Meru Health -ohjelman terapeutti, & mindfulness-ohjaaja

 Sini Cavén,   Psykologi, psykoterapeutti & mindfulness-ohjaaja

Sini Cavén, 

Psykologi, psykoterapeutti & mindfulness-ohjaaja

 

HUOM! Tietosi jaetaan vain Meru Health -ohjelman terapeutille